Son Dakika
Yıldırım Beyazıt Üniversitesi eğitim ve öğretime başladı.
Yeni kurulan ve Ankara’nın 5. devlet üniversitesi olan Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nin Rektörü Prof. Dr. Metin Doğan, 2011-2012 eğitim-öğretim yılına 740 öğrenci ve 190 öğretim görevlisiyle başladıklarını bildirdi.
7. Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali çalışmalarını yerinde incelemek için beraberinde İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Derya Örs, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdullah Çavuşoğlu, İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Barca ile birlikte Çubuk’a gelen Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Doğan, üniversitede yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Sekiz ay gibi kısa bir sürede 2011-2012 eğitim-öğretim yılına öğrenci almaya başladıklarını belirten Prof. Dr. Doğan, tıp fakültesi, hukuk fakültesi, mühendislik fakültesi, siyasal bilgiler fakültesi ve sağlık bilimlerinin hemşirelik bölümüne çok yüksek puanla 740 öğrenci alımının yapıldığını ve boş kontenjanlarının bulunmadığını söyledi.
Öğrenime başlayacak 740 öğrencinin 100’ünün yabancı uyruklu olduğunu ve bu öğrencilerin genelde Balkan ülkelerinden geldiğini anlatan Prof. Dr. Doğan, Balkan ülkelerinden daha çok öğrenci gelmesinin nedenini ise YÖK tarafından Balkan ülkeleriyle yapılan özel anlaşmaya bağladı.
Yeni kurulan bir üniversitenin ancak 2-3 yıllık bir süreçte böyle bir seviyeye gelebileceğine dikkati çeken Prof. Dr. Doğan, “Biz 8 ay gibi bir süre içinde bu seviyeye geldik. Üniversitemizde 120 öğretim üyesi göreve başlarken, 70 öğretim görevlisinin de işlemleri devam ediyor. Yıl sonunda öğretim üyesi sayımızı 250 yapmayı planlıyoruz. Bunlarla birlikte 25 programda yüksek lisans ve doktora eğitimlerimiz de başladı. Bunun yanı sıra araştırma görevlileri, öğretim üyesi yetiştirme programında çalışanlar ve Milli Eğitim bursuyla bizim adımıza yurt dışında eğitim göreceklerle birlikte bu sayı 500’ü bulacak” dedi.
“BEYİN AVCILIĞI YAPACAĞIZ”
Yurt dışından öğretim görevlilerinin geleceğini de ifade eden Prof. Dr. Doğan, “Gelişmiş ülkelerin ve başarılı üniversitelerin yaptığı gibi biz de beyin avcılığı yapacağız. Yurt dışında toplantı ve seminerlere katılarak alanında yetişmiş ve başarılı olan insanlarla görüşerek üniversitemize davet edeceğiz. Bunlar yabancı uyruklu kişiler olduğu gibi, Türk vatandaşı olup yurt dışında bulunan öğretim görevlileri de olabilecek. Bu şekilde yaparak tersine beyin göçünü sağlamak istiyoruz” diye konuştu.
Prof. Dr. Doğan, Çubuk’ta kurulacak ana kampüsün kesin tahsisinin üniversiteleri adına yapıldığını işaret ederek, şuanda 3 parça halinde olan arazinin birleştirilmesi işlemine başlandığını, gelecek yıl inşaatı tamamlanan en az 1 veya 2 fakültenin eğitim-öğretime açılmasını planladıklarını bildirdi.
Öğrencilerin yurt sorunlarının olmayacağını vurgulayan Prof. Dr. Doğan, ana kampüsün yanına 40 dönümlük bir arazinin yurt için belirlendiğini, bazı şahıslarında çevrede özel yurtlar yapmak için çalışmalara şimdiden başladığını belirtti.
Etiketler: 2011-2012 eğitim öğretim yılı » 7. Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali » Ankara'nın 5. devlet üniversitesi Yıldırım Beyazıt Üniversitesi » BEYİN AVCILIĞI » Çubuk Erkek Yurdu » Çubuk Yurt » eğitim ve öğretim » İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Derya Örs » İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Barca » öğrenci » Öğrencilerin Tercihi YBÜ » öğretim görevlisi » Rektör Prof. Dr. Metin Doğan » Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdullah Çavuşoğlu » YBÜ » YBÜ Yurt » Yıldırım Beyazıt Üniversitesi » Yurt dışı öğretim görevlileriBENZER HABERLER