logo

Çubuk’a Kültür Merkezi Yapılacak

Çubuk’a Kültür Merkezi Yapılacak

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, yerel seçimlerle birlikte sorumluluk alanına giren ilçelere alt ve üst yapıdan tarihi eser restorasyonlarına, turizm desteğinden sosyal ve kültürel yatırımların yapılmasına kadar çeşitli kararlara imza attı.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında kayıt dışı hurdacılık firmalarının kapatılıp site içi faaliyete dahil edilebilmesi, Büyükşehir faaliyetlerinin mobil uygulamalarla cep telefonlarına taşınması ve engelli vatandaşların akıllı karta gerek kalmadan toplu taşım hizmetlerinden faydalanabilmesi için araştırmalar yapılması oy birliğiyle karara bağlandı.

İstiklal Marşı’nın kabulünün 94. yıl dönümü nedeniyle AK Partili Meclis Üyesi Fatih Ünal’ın bir konuşma yaptığı Meclis toplantısında ilk olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Ankara Büyükşehir Belediyesi arasında ortak bir proje hazırlanarak akrabalık bağlarının kuvvetli tutulması için ne gibi çalışmalar yapılabileceğinin araştırılması üyelerin oy birliğiyle kabul edildi.

Başkent’teki yeşil alan miktarının tespit edilmesi konusunda da araştırmaların yapılmasının kabul edildiği toplantıda, daha sonra Ankara’daki hurdacılık faaliyetlerine ilişkin Esnaf ve Sanatkarlar Komisyonu Raporu görüşüldü. Kayıt dışı denetimsiz hurda işletmelerinin sanayi sitesinin dışında faaliyet göstermesinin site esnafını mağdur ettiği ve haksız rekabete yol açtığı belirtilen komisyon raporunda, “Bu tarz firmalar denetime tabi olmadıklarından dolayı çalınan mallar buralarda rahatlıkla satılabilmektedir. Bu tür olayların önüne geçilebilmesi ve site dışında faaliyet gösteren hurdacılık firmalarının kapatılıp site içi faaliyete dahil edilebilmesi için gerekli girişimlerde bulunulması amacıyla ne gibi çalışmalar yapılabilirliği hususunda araştırmaların yapılması” ifadeleri yer aldı.

Rapor, meclis üyeleri tarafından oy birliği ile karara bağlandı.

Vatandaşların daha iyi halkla ilişkiler hizmeti alabilmesi için cep telefonlarına indirilen mobil uygulamalarla ilgili olarak Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından gerekli araştırmaların yapılmasının istendiği Halkla İlişkiler Komisyonu Raporu’nu da görüşen Meclis üyeleri, “mevcut uygulamaların (EGO Genel Müdürlüğü’nün uygulamaları) geliştirilmesi, belediye faaliyetlerinin mobil uygulamalarla telefonlara taşınması hususunda çalışmalar yapılmasını” da oy birliği ile karar altına aldı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak engelli vatandaşların işgücüne katılması için ne gibi projeler üretebileceğinin araştırılmasını da isteyen Meclis üyeleri, insan haklarına saygı gösterilmesi amacıyla vatandaşlara seminerler verilmesi konusunda çalışmalar yapılmasını da kararlaştırdı. Tüketici haklarının koruması amacıyla esnafın vatandaşların haklarını ihlal edip etmediğinin zabıta birimleri tarafından araştırılmasının da istendiği toplantıda, Ankara’nın turizm değerinin artırılmasına yönelik olarak Turizm Komisyonu Raporu da görüşülerek, karara bağlandı. Bu konuda uluslararası sahada faaliyet gösterecek bir sosyal medya tanıtım çalışması yapılabilirliğinin araştırılmasını, şehrin turizm envanteri çıkartılmasını ve şehrin turizmcilerinin de bu kampanyaya sağlayabilecekleri katkının ortaya çıkartılmasını isteyen rapor oy birliği ile kabul edildi.

BÜYÜKŞEHİR’DEN “JEO” DESTEK

Türkiye’nin ilk doğa koruma ve uygulama projesi olan “Jeopark Projesi”nin Ankara’nın doğal ve kültürel zenginlikleri ile ön plana çıkan Kızılcahamam ve Çamlıdere ilçe sınırları içerisinde yer aldığı belirtilen ve oy birliği ile kabul edilen Turizm Komisyonu Raporu’nda şu ifadelere yer verildi:

“Ankara Büyükşehir Belediyesi otobüslerinden yararlanılarak tarihi ve kültürel alanlara öğrencilerin rehberler eşliğinde ziyaretler yapmasının sağlanması, Turizm Gençlik Komisyonu çalışmalarına turizm değerlerinin ilave edilerek, yaz dönemi kamp çalışmaları içerisine ilave edilmesi, Büyükşehir Meclisi’ne şehrin jeotermal enerji kaynakları ve bu kaynaklara yapılabilecek katkılar hakkında bilgi verilmesi, belediye meclis üyelerimizin ilini tanımasının sağlanması hususunda gerekli çalışmaların yapılması”

Belediye Meclisi’nde ayrıca Başkent’in önemli simgelerinden olan Suluhan Çarşısı’nın marka değerinin arttırılması ve tanıtımının yapılması için yapılabilecek çalışmaların araştırılması ile engelli vatandaşların manyetik karta gerek kalmadan otobüslerden ücretsiz olarak faydalanabilmesi konularında da gerekli çalışmaların yapılması kararlaştırıldı. Neredeyse her toplantısında Büyükşehir Belediyesi sorumluluğundaki ilçelere pek çok yatırım ve destek kararının alındığı Meclis’te yine ilçelere yönelik çeşitli kararlara imza atıldı. Belediye Meclisi’nde görüşülerek oy birliğiyle karara bağlanan komisyon rapor önerileri şöyle:

Çubuk; ilçe sınırlarında kültür merkezi yapılması, Yeşil Çubuk Parkı içerisindeki halı sahanın onarılması veya yeniden yapılması, Akkuzulu Mahallesi’nde halı saha yapılması, Akkuzulu Mahallesi ile Çubuk ilçesi bağlantılı yolunun genişletilmesi, Atatürk Mahallesi sınırlarında bulunan Hil ve Karakavak derelerinin ıslah çalışmalarının yapılması hususunda gerekli inceleme ve araştırmaların yapılması.

Beypazarı; belediyenin mali yapısı hakkında bilgi alışverişi yapılması hususunda gerekli inceleme ve araştırmaların yapılması.

Haymana; meslek edindirme kurs yerleri ve Aile Yaşam Merkezi açılması, kent merkezinde içme suyu hattının arıza veren kısımlarının değişmesi hususunda inceleme ve araştırmalar yapılması.

Polatlı; Karabenli Mahallesi’nin içme suyu sorununun yerinde incelenerek, sorunun giderilmesi ile Tüfekçioğlu Mahallesi su şebeke hattının ve evlere bağlantı borularının yapılması hususlarında gerekli inceleme ve araştırmaların yapılması.

Ayaş; Gençali Mahallesi’nde su sorununun çözülmesi, Oltan Mahallesi’nde bulunan derenin ıslah edilmesi hususlarında ne gibi çalışmalar yapılabileceğinin araştırılması.

Şereflikoçhisar; ilçedeki tek tarihi eser olan Sultan Alaaddin Camii’nin çevre düzenlemesi ile peyzajının Büyükşehir Belediyesi imkanları ölçüsünde yapılması.

Evren; Evren’de madencilik alanında faaliyet göstermek amacıyla Enerji Bakanlığı bünyesindeki madencilerin belediye tarafından işlenmesi veya işletilmesi amacıyla ne gibi çalışmalar yapılabilirliğinin araştırılması.

Gölbaşı; Yavrucak, Soğulcak ve Mahmatlı mahallelerinin alt yapı sorunlarının giderilmesi, Karaali Mahallesi ile Deliller Çiftliği arasındaki bağlantı yolunun yapılması hususlarında gerekli çalışmaların yapılması.”

-BAŞKENT’TE KIRSALA DEV DESTEK

Yeni bağlanan ilçelere pek çok desteğini sürdüren Büyükşehir Belediyesi, tarım ve hayvancılık konusunda da yepyeni adımlar atmaya devam edecek.

Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde bulunan kırsal ilçelerdeki üretimi desteklemek ve yöresel üretimi artırmak amacıyla Ankara’ya mal olmuş Ankara armudu, Çubuk vişnesi, Kalecik ayvası gibi meyve fidanları ile badem, elma, ceviz, bal ormanları fidanlarının (ardıç vb) ve üzüm bağı çubuklarının temin edilerek, yüzde 25 bedel karşılığında dağıtımının yapılmasına yönelik Başkanlık Yazısı, oy çokluğuyla karara bağlandı.

Ayrıca yine Başkanlık Yazısı ile Meclis gündemine gelen, kırsal ilçelerdeki hayvancılığı desteklemek amacıyla da yem bitkisi tohumu (yonca, korunga, yazlık fiğ, hibrit mısır vb) temin edilerek, yüzde 25 bedel karşılığında yem bitkisi tohumu dağıtımı yapılması isteği de kabul edildi.

Kırsal kesime desteği bununla da sınırlı kalmayacak olan Büyükşehir Belediyesi’nin, yine meclis toplantısında alınan karar doğrultusunda Ankara’nın hayvancılık altyapısının güçlendirilmesi, küçükbaş hayvan türlerinin ıslahı ve kırsal kesimin ekonomik olarak desteklenmesi amacı ile küçükbaş havyan temin edilerek, yüzde 25 bedel karşılığında dağıtımı da Meclis tarafından karar altına alındı.

Ayrı ayrı ele alınan ve kabul edilen Başkanlık Yazılarında, alınacak bedellerle çiftçilerin dağıtılan yem bitkisi tohumları, fidanlar ve küçükbaş hayvanları sahiplenme duygusuyla hareket edecekleri düşünüldüğü belirtilerek, çiftçilerin gelir seviyesini artırmanın ve kırsaldan kente göçün engellenmesinin hedeflendiği kaydedildi.

-EĞLENCE YERLERİ AÇILIŞ-KAPANIŞ SAATLERİ

Toplantıda görüşülen ve oy çokluğuyla karara bağlanan diğer bir gündem maddesi de açılış ve kapanış saatlerinde farklılıklar gösteren eğlence mekanlarına ilişkin oldu.

İlgili kanun ve yönetmeliklerin sıralandığı Hukuk ve Tarifeler Komisyonu’nu raporunda, “Büyükşehir Belediye sınırları içerisinde bulunan, umuma açık istirahat ve eğlence yerlerine ilişkin (içkili-içkisiz), açılış ve kapanış saatleri, ilçe belediyeleri arasında farklılık gösterdiğinden, haksız rekabet oluşmaması, asayiş ve güvenliğin bozulmaması, bölgede huzur ve sükunun sağlanması ve ilçe belediyeleri arasında uyumsuzluğun giderilmesi ve konuya katkı sağlamak amacıyla yapılan araştırma neticesinde 26 adet iş yeri, içkili-içkisiz istirahat ve eğlence yerleri tespit edilmiş olup, buna ilişkin, işyerlerinin açılış ve kapanış saatleri, ekli tablo içerisinde belirtilmiştir” ifadelerine yer verildi.

Ankara merkez ve taşra ilçelerinde bulunan istirahat ve eğlence yerlerinin açılış ve kapanış saatleri konusunda Valiliğin de görüşü doğrultusunda yapılan yeni düzenleme karara bağlandı.

 -MECLİS’TE ALINAN DİĞER KARARLAR

Büyükşehir Belediye Meclisi’nde görüşülerek, oylanan ve karara bağlanan diğer maddelerden bazıları şunlar:

-Çanakkale Şehitleri Anma Programına katılabilmek için Ankara’da bulunan öğrencilerin, ulaşım ve iaşe giderlerinin karşılanabilmesi için ilgili kanun gereği Araştırma Tanıtım ve Belediye İçi Ulaşım Hizmetleri Dairesi Başkanlığı yetkili kılındı.

-Kızılcahamam İlçesi ve mahalleri arasında kullanılmak üzere bir adet cenaze nakil aracının verilmesi…

-Güdül Belediyesi’ne ait ruhsatlı jeotermal sahada sondaj (sıcak su) çalışması yapılması hususunda gerekli çalışmaların yapılması…

-Ankara’nın çeşitli bölgelerinde yetişen kavunların Ankara kavunu olarak marka değerinin oluşturulması hususunda gerekli inceleme ve araştırmaların yapılması…

-Altındağ ilçesi Gülpınar ve Güneşevler Mahalleri sınırlarından geçen 142. Cadde isminin geçtiğimiz ay hayatını kaybeden devlet sanatçısı ve halk ozanı “Şeref Taşlıova Caddesi” olarak değiştirilmesi…

-Keçiören ilçesi Şehit Kubilay ve Yükseltepe Mahalleleri sınırlarından geçen 1669 caddenin yolun bütünlüğünün sağlanması amacıyla 1668 cadde ile birleştirilerek, isminin “Karakeçili Caddesi” olarak değiştirilmesi.

Etiketler: » »
#

SENDE YORUM YAZ

6+10 = ?
#

Çubuk’a Kültür Merkezi Yapılacak” için 2 Yorum

  1. Ünal : diyor ki:

    Biraz acele edilse iyi olur

    0
  2. Boş binalara ihtiyacımız yok…

    0