logo

Bu Yıl Çiğdemler Erken Açtı

Bu Yıl Çiğdemler Erken Açtı

Baharın müjdecisi olan çiğdemlerin bu sene havalarında mevsim sıcaklığının üzerinde seyretmesi çiğdemlere erken çiçek açtırdı.

Dağlık arazilerde kendiliğinden yetişen nadide bir çiçek olan adına türküler yazılan çiğdemlerin bu sene erken açması ilkbaharın erken gelmesine yorumlanıyor.

Akdeniz ateşine çiğdem çiçeği ile tedavisi uygulanan, genetik geçişli bir hastalık olan Ailesel Akdeniz Ateşi, tedavi olmayan ve sık atak geçiren hastalarda kısırlığa neden olan hastalığın tedavisi çiğdem çiçeğinden elde edilen ilaçlarla yapılıyor.

Çiğdem Çiçeği (Colchicum autumnale): Pek çok çeşidi bulunan ve farklı renklerde çiçekler açan zehirli bir bitki olan çiğdem daha çok nemli yerlerde yetişir. İçerisinde tıbbi yararlarının yanında zehirli olan bazı alkaloitler bulunur. Ayrıca, sabit yağ, tanen ve şeker içerir.

Çiğdem Çiçeğinin Faydaları ve Etkileri: İdrar söktürür ve kabızlığı giderir. Terleticidir. Gut hastalığında oluşan ağrıları dindirmekte etkilidir. Haricen ağrıları kesici olarak faydalıdır.

Çiğdem Çiçeği Bitkisi Nasıl Kullanılır? Çiçekleri, tohumu ve soğanı kullanılır. Tarımda bitki verimini arttırmak için kullanılır. Zehirli bir bitki olduğu için dikkatli olunmalıdır. Başlıca zehirlenme belirtileri kanlı ishal, kusma, karın ağrısı sayılabilir. Belli bir dozun üzerinde ölümcüldür. Ayrıca, uzun süreli kullanım B12 vitamini eksikliğine neden olabilmektedir.

Etiketler: » »
#

SENDE YORUM YAZ

1+7 = ?