Reklam Alanı (Gövde Üst Reklam) Bu alana reklam ver

Esenboğa Havalimanı Metro Projesine 2026 Yılında Başlanıyor

blank
MÜFİT ONBAŞI tarafından
14 Nisan, 2025 20:21 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 16.04.2025 11:15
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0
Reklam Alanı (İçerik Öncesi) Bu alana reklam ver

Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara'nın ulaşım ve iletişim altyapısına 23 yılda 728 milyar lira yatırım yapıldığını ve gelecek sene Ankara Esenboğa metrosunun yapımının başlayacağını söyledi. Bakan Uraloğlu, sözlerine şu şekilde devam etti;"Bakanlık olarak Ankara'nın 23,1 kilometrelik kent içi raylı sistem hattını 80,5 kilometre uzatarak 103,6 kilometreye çıkardık. 26,2 kilometrelik Esenboğa Havalimanı Metro Hattı'nda Etlik Şehir Hastanesi ile Pursaklar ve Çubuk bölgesindeki yapılaşmayı dikkate alarak projede revizyon başlattık. Bu revizyonu bu sene içerisinde bitiririz. Önümüzdeki sene de imkanları değerlendirerek bu metroda yapım çalışmalarına başlamayı hedefliyoruz. Bunun yanı sıra 20 kilometrelik Ümitköy-Batı Merkez Metro Hattı ve 12 kilometrelik Etlik-Forum Hatlarında etüt proje çalışmalarımız başladı. Bu hatlarımız tamamlandığında 58,2 kilometrelik metro hattını daha hizmete sunmuş olacağız**. Başkentray'ı Yenikent'e kadar bağlayacak Sincan(OSB)-Yenikent-Kazan Soda Demiryolu Projesi kapsamında da çalışmalarımıza devam ediyoruz." Ankara Esenboğa Havalimanı'nın yıllar içinde artan yolcu talebine dikkati çeken Uraloğlu, "2002 yılında 2 milyon 836 bin 628 yolcu ağırlayan havalimanımız, 2024 yılında 12 milyon 913 bin 753 kişiye hizmet verdi. 2025 yılının ilk çeyreğinde ise yolcu sayımız 3 milyon 10 bin 378'e ulaştı."dedi. Geçmiş yıllarda Esenboğa Havalimanı'nda bir dizi yenileme çalışması yaptıklarını anımsatan Bakan Uraloğlu, talebin daha da artacağını öngörerek havalimanını daha yenilikçi ve vizyoner bir anlayışla geliştirmeye devam ettiklerini söyledi.Uraloğlu, 2022 yılı Aralık ayında başlatılan kapasite artırımı çalışmaları kapsamında, iki etaplı bir projeyi hayata geçirdiklerini belirtti. Uraloğlu, "İlk etap çalışmalarımızda sona geldik. Yolcu kapasitesini 30 milyona çıkaracak olan 3. pist, yeni kule binası ve hizmet binalarında son çalışmalarımızı yapıyoruz." ifadelerini kullandı. Bakan Uraloğlu, ikinci etapta ise terminal binasının en az 40 bin metrekare genişletileceğinide sözlerine ekledi.

Reklam Alanı (İçerik Sonrası) Bu alana reklam ver

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Çubuk Aksiyon haber ajansı gündem gazetesi

Cubuk-Aksiyon-Gazetesi-Haber-Ajansi-her-zaman-sizinle
MÜFİT ONBAŞI tarafından
21 Temmuz, 2020 10:41 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 22.03.2024 11:47
Okuma Süresi: 3dk
Yorum Sayısı: 2
Reklam Alanı (İçerik Öncesi) Bu alana reklam ver

Çubuk Aksiyon haber ajansı gündem gazetesi öncelikle Çubuk ilçesindeki bir kaç sayılı haber siteleri arasında gündemi takip ederek okuyuculara doğru bilgileri sunmaya devam ediyor.

Sloganımız ilçeye dair ne varsa burada

İlçede birkaç sayılı haber sitesi arasında olan ve “Çubuk’a dair ne varsa” sloganı ile Çubuk’ta haber, reklam, tanıtım ve rehber görevi üstlenen Çubuk Aksiyon Haber Sitesi kuruluş tarihi 2008 yılından bu yana aralıksız okuyucusuna hizmet vermeye devam ediyor. Haber sitemizde sizlerle haberlerimizde tarafsız yayıncılığımız ile görselliğimizi her daim paylaşmaya devam edeceğiz. İsminin değişikliğiyle dikkat çeken Çubuk Aksiyon, sürekli yenilenip, güncellenmektedir. Çubuk'ta haber ihtiyacına cevap verebilen haber sitesi olma özelliği yanı sıra, okuyucularına haber alış verişi sağlamaya devam ediyor. Maddi hiçbir beklentisi olmayan sitemizde tamamen gönüllü ve fahri muhabirler ile sizlere haber sunuyoruz. Haber sitemiz okuyucularına sağladığı kullanımı kolay, hızlı okuma, güzel bir görünüm özelliği ile okuyucularına haber akışı sağlıyor. Okuyucularımızdan aldığımız bu güçle de yayın politikasını değiştirmeden yolumuza devam ediyor.

Çubuk Aksiyon Gazetesi Haber Ajansı doğru haber kaynağınız

Çubuk Aksiyon Gazetesi - Haber Ajansı - İnternet Haber Sitesi imtiyaz sahibi olan Müfit Onbaşı açıklamasında: "Okuyucularımızın bize göstermiş olduğu ilgi, yardım ve yorumlarından dolayı çok teşekkür ederiz. Görevimiz ve işimiz olan gazetecilik mesleğimizde doğru ve kesin bilgi içeren haber yapmak önceliğimiz olmuştur. Bu konuda bizi herkes tanır. Haber sitemiz artık ulusal haber siteleri değerinde bir görünümdedir. Çubuk hakkında her türlü bilgi ve öğrenmek istediğiniz her türlü arşivi ile zengin bir içeriğe sahip. Haber sitemiz sürekli güncellenen ve yenilenen tasarımı ile kullanıcıya, habere hızlı ve kolay erişim imkânı sağlıyor. Haber okumayı kolaylaştıran zarif görünüm ve ergonomik yapı sayesinde ziyaretçilerimiz, artık web sitemizde daha fazla zaman harcıyor" diyerek devam etti.

Çubuk Aksiyon Gazetesi Haber Ajansı takipçilerine en doğru ve kesin bilgi sunar

Sizlere, 15 yılı aşkın tecrübesi ve deneyimli kadrosuyla ilçeye özgü, haber, fotoğraf ve video üreterek okuyucularına sunmaktayız. Çubuk’un gündemini takip eden ve yine ilçenin güncel haberlerini sizlere aktarmaya devam edecek olan cubukaksiyon.com web adresinden istediğiniz her şeye kolayca ulaşılabileceksiniz. Günümüz teknolojisine, değişime ayak uydurmak için siz değerli takipçilerimizin fikir ve görüşlerini değerlendirerek, sitemizi daima hem güncel tutuyor, bilgi ve tecrübelerimiz ile sistemimizi hem güçlü tutuyor, hem de sürekli yeniliyoruz. Yine okuyucularımızın ve abonelerimizin görüş ve fikirlerini değerlendirerek doğru kaynaklardan bilgi alarak haber ekliyoruz. Okuyucularımızın haberlere yazdıkları yorumlardan güç alarak onlara en güzel haberler sunmaya devam ediyoruz. Bizi ziyaret eden bütün takipçilerimize teşekkürü bir borç biliriz. Bizi izleyen, takip eden herkese teşekkür ederiz.

İyi kötü gününüzde her zaman yanınızdayız

Çubuk Aksiyon Gazetesi Haber Ajansı olarak okuyucularımıza bazen acı kötü haber verdik üzdük, bazen de mutlu iyi haber vererek yüzünü gülümsettik. Çubuk’un gündemini an an takip ederek, yine ilçenin güncel haberlerini sizlere aktarmaya her zaman devam ediyoruz. Birçok okuyucumuz bizi takip ederek bir eşiniz dostunuz iyi ya da kötü haberini bizden okuyarak öğrendi. İşimiz ilçede iyi, kötü, güzel ve mutlu tüm haberleri sizlere duyurabilmek. İlçede tabi ki kötü olayların olmasını bizde istemeyiz. Ama koca 100 bini aşkın bir ilçe her şey olabiliyor. Doğru kaynaklardan kesin bilgileri alarak kimseyi mağdur etmeden elimizden geldiği kadarıyla haberlerimizi insanları incitmeden yapmaya çalışıyoruz. cubukaksiyon.com sitemiz ile şimdiye kadar birçok okuyucusu ile haber, yazı, resim ve video göstererek okuyucumuzun beğenisini kazanmaya çalıştık. Bundan sonra da hedefini şaşmadan, internet haber okuyucularına, kaliteli doğru kaynaklardan haberlerimizi yine siz değerli o okuyucularımızın yorumuna sunacağız.

Günümüzde sosyal medya hesaplarında bir çok sayfa tarafından yüzeysel başlık şeklinde verilen yazılardan öte gazeteciliğin en önemli kaynağı olan 5N - 1K özelliğinde haber yapmaktayız. Bu vesile ile internetin vazgeçilmezi sosyal medya da , Facebook, İnstagram ve Twitter’da büyük bir organik takipçi kitlesine ulaştık. Son olarak sizleri değerli okuyucularımızı aramızda görmekten mutluluk duyar, iyi çalışmalar dileriz. Enerjimize güç kattığınız için teşekkür ederiz. “Bir gün bizi ziyaret edeceğinizi biliyorduk. Aramıza hoş geldiniz. Artık şuan bizi siz dâhil herkes tanıyor”

Reklam Alanı (İçerik Sonrası) Bu alana reklam ver

Çubuk’un en büyük sorunlarından birisi yüksek kat uygulaması

blank
MÜFİT ONBAŞI tarafından
15 Aralık, 2025 14:09 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0
Reklam Alanı (İçerik Öncesi) Bu alana reklam ver

Çubuk’un en büyük sorunlarından birisi yüksek kat uygulaması Çubuk ilçemizin en önemli sorunlarından biri de birçok yerin yüksek kat uygulamasında olmasıdır. Siyasiler, mesleki odalar, sivil toplum kuruluşları özellikle yapı, inşaat, mimari şehir planı ile ilgili oda, STK ve dernekler bu sorumları ya görmüyorlar ya da görmezlikten geliyorlar. Yüksek katta arsası olan vatandaşlarda,  arsa alıp müstakil ev yapmak isteyenlerde mağdur. İnsanlar kardeşleri ile miras paylaşımı yapamazken, yanlış ve dikey mimariyi gelişim olarak algılayanlardan dolayı arsa sahipleri bilgileri olmadan, tanımadığı insanlarla ortak ve hissedar oldular. İmar sonlarında ve ilçede belirli bölgeleri hariç yüksek kat uygulamasında bu bölgelerde arsası olanlar arsalarını kullanamıyor. Satmakta zorlanıyor, değerinin altında satmak zorunda kalıyor. Ruhsata açık müstakil ev yapmak isteyenlerde ya uygun arsa bulamıyor ya da kısıtlı sayıdaki müstakil ve ruhsata açık arsalarda haliyle yüksek fiyatlara satın almak zorunda kalıyor. İlçemiz birçok yeri alakasız şekilde yüksek kat uygulamasına sokuldu. Daha öncede bir çok kez belirttiğim gibi belirli bölgeler hariç en kısa zamanda yüksek kat uygulamasından vazgeçilmesi mağduriyetlerin giderilmesi için zorunludur. İlçemizin daha güzel ve daha yaşanılabilir olabilmesi için biran önce yüksek kat uygulamasından en azından belirli mantıklı yerler haricinde vazgeçilmesi ve gerekli girişimlerle bu hatadan dönülmesi yetkililerin ilçemize en büyük hizmetlerinden biri olacaktır.

Müstakil yaşam hayattır

Gelecek nesillerimizi, yüksek beton yığınları içerisinde yetiştirip, beton gibi katı ve soğuk insanlar haline getirmeyin… Saygılarımla; Ertan Karabıyık
Reklam Alanı (İçerik Sonrası) Bu alana reklam ver

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.