logo

Özhaseki’nin Ankara için yapacağı projeler

Özhaseki’nin Ankara için yapacağı projeler

Ak Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki, AK Parti Genel Merkezinde düzenlenen basın toplantısında 31 Mart 2019 yerel seçimleri öncesi 5 yıllık yapacağı projelerini açıkladı.

Programa, Ak Parti Ankara ilçe başkan adayları Akyurt: Hilal Ayık, Altındağ: Asım Balcı, Ayaş: Burhan Demirbaş, Bala: Ahmet Buran, Beypazarı: Tuncer Kaplan, Çamlıdere: Hazım Caner Can, Çankaya: Amber Türkmen, Çubuk: Baki Demirbaş,

Elmadağ: Gökhan Küçükçelebi, Evren: Hüsamettin Ünsal, Güdül: Muzaffer Yalçın, Haymana: Özdemir Turgut, Kahramankazan: Serhat Oğuz, Kalecik: Duhan Kalkan, Keçiören: Turgut Altınok, Kızılcahamam: Süleyman Acar, Mamak: Murat Köse, Nallıhan: İsmail Öntaş, Pursaklar: Ayhan Yılmaz, Sincan: Murat Ercan, Şereflikoçhisar: Melih Memiş Çelik, Yenimahalle: Veysel Tiryaki, ulusal ve yerel basın mensupları katıldı.

Ak Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özhaseki, 111 projelerinden bazıları ise şöyle: “Ulus meydan düzenlemesi, çocuk köyü projesi, millet bahçeleri, Ankara fuar alanının tamamlanması, 19 Mayıs Stadyumu ve Spor Kompleksi, Elmadağ kayak Merkezi, Kızılay-Havalimanı metro hattı, Ankara Doğu-Batı Terminali ve cep terminalleri projesi.”

KÜLTÜR YOLU: “Kültür yolu projesini Ankaramıza kazandıracağız. Özel yürüyüş yolları yapılacak. Onlarca proje var.”

UYANIK KÜTÜPHANELER: “İkinci başlığımız sosyal projeler alanında. Uyanık kütüphaneler… 24 saat açık olan mekanlardan bahsediyorum. Birçok öğrenci ders çalışmak için uygun fırsat bulamıyor. Bu kütüphaneler 24 saat açık olacak. 10 tane kadar 7/24 çalışacak kütüphaneler olacak.”

3Ç PROJESİ: “Öğrencinin yoğun olduğu yerlerde bu projeleri hazırladık. 3Ç diye tarif ediyorlar çay çorba çamaşır… Okul bölgelerinde girişlerde çocuklara kupa içerisinde çorba içebilecekleri imkan. Çamaşırını teslim edip okuldan çıkınca tertemiz alıp götürebileceği bir ortam.”

ÇEVRE SORUNU: “Üçüncü bölümümüz çevre alanında. Çevre bizim için önemli. Sıfır Atık Projesi. Sıfır atık olur mu? Evet oluyor. 1 yıl kadar neredeyse bakanlığımızda uyguladık. Sonradan değerli Cumhurbaşkanımızın eşleri Emine Hanımefendi bu projeyi sevdi himayesine aldı bütün Türkiye’ye yaygınlaştırma emri verdi. Bir taraftan doğayı kirletmeden ekonomiye döngü olarak bunu geri kazanabiliriz. Şu anda Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na çöp kamyonları uğramıyor.”

SOKAK HAYVANLARI: “Bir başka konu sahipsiz dışarıdaki hayvanlarla ilgili. Bunlara barınaklar yapabiliriz ama adeta hayvan hapishanesi haline dönüştürmemek lazım. Çocuk şehri projeleri… Yaklaşık 1 milyon metrekare üzerinde yapacağız bunu. İçerisinde 100’den fazla etkinlik var.”

Bütün mahallelerde etüt merkezleri, kreşler ve çocuk oyun evleri yapacağız. Millet Bahçelerine önem veriyoruz, bunların tabi içerisinde birçok fonksiyonu da var Millet Kıraathaneleri de var, bu projeler bittiğinde Ankara’daki yeşil alan miktarı 26-27 metrekareye çıkacak. Cebeci stadı da Millet Bahçesi olarak hizmet verecek. Bir diğer projemiz ise Hayvanat Bahçesi konusu yeni bir yer tespit ettik, oraya güzel bir hayvanat bahçesi yapacağız.

Bir diğer başlığımız yerel kalkınma projeleri, Ankara Fuar Alanı’nı tamamlayıp, Ankaramıza kavuşturacağız. Ayrıca Ankara’ya has bazı meslekler vardır onların da tekrardan canlandırılması lazım mesela siteler/mobilyacılar. Kaybolan bu kültürü tekrardan modern bir şekilde yapabilecekleri iş yerleri oluşturacağız.

Akıllı şehir vadisi yapıyoruz, şehirle ilgili akılla ilgili olacak ne varsa bu projeyi yaygınlaştırmak istiyoruz. Enerjiden, altyapıya her işin akıllı olarak çözümlendiği bir ortamdan bahsediyoruz. Sporla ilgili olarak, çok konuşulan ama yapılamayan 19 Mayıs Stadyumu ve Spor Kompleksi’ni de tamamlayacağız, üzerinden çalıştık. Cumhurbaşkanımıza da arz ettik. Ankara 55 bin kişilik muhteşem bir stadına kavuşacak. Yetiştirebilirsek 1-2 ay içerisinde temelini atacağız” diye açıklamada bulundu.

Toplantı, karşılıklı soru ve cevaplarla son buldu.

#

SENDE YORUM YAZ

7+9 = ?